Aan jouw kant
Voor mij draaien deze verkiezingen om jou. Deze verkiezingen gaan over al die mensen in Nederland die op 22 november een keuze gaan maken. Mensen die zich afvragen of de politiek hun problemen wel ziet. Of de politiek er wel voor ze is. Of de politiek en de overheid wel aan hún kant staan.
Tegen iedereen die keihard werkt en aan het einde van de maand toch wéér tussen potjes moet schuiven om de rekeningen te kunnen betalen: ik zie het. En ik sta aan jouw kant.
Ik sta aan jouw kant. Om in Nederland weer tegen elkaar te kunnen zeggen: wat hebben we het hier goed voor elkaar.
Tegen vrouwen die ’s nachts naar huis lopen met hun sleutelbos tussen de vingers als bescherming: ik zie het. En ik sta aan jouw kant. Tegen de mannen die niet meer hand in hand durven te lopeDilan laat zien dat het anders kan. Zij zet de kiezer op het podium. Want in verkiezingstijd draait het niet alleen om het debat tussen politici. Verkiezingen gaan boven alles over de mensen in Nederland, die willen dat politici dingen fiksen. We zijn een aantal dagen het land in gegaan om zwevende kiezers op straat aan te spreken. Zij hebben Dilan vragen gesteld. Geen vragen die door ons zijn voorbereid, maar vragen waar zij echt mee zitten. Meer reality-tv dan een gelikt reclamefilmpje met een voice-over die onze standpunten opdreunt. Er zitten dan ook mensen tussen die kritisch zijn, of die niet overtuigd zijn om VVD te gaan stemmen. Ook voor hen is de boodschap: bij elke keuze die gemaakt moet worden, elke knoop die doorgehakt moet worden, staat Dilan aan jouw kant in hun eigen buurt: ik zie het. En ik sta aan jouw kant.
Dit zouden we in Nederland veel vaker tegen elkaar moeten zeggen. Zeg tegen je buren, collega’s, tegen iemand die het even moeilijk heeft: ik sta aan jouw kant, laten we dit samen gaan oplossen. Ik wil dat een ambtenaar straks tegen iemand die een fout heeft gemaakt zegt: hee, geen zorgen. Ik sta aan jouw kant. Om in Nederland weer tegen elkaar te kunnen zeggen: wat hebben we het hier goed voor elkaar.
Aan jouw kant,