Inloggen Lid worden

Ondernemers de ruimte geven

17 oktober 2024

Nederlandse ondernemers zorgen voor banen, onze welvaart en een sterke economie. Hierdoor kunnen we onze goede voorzieningen zoals zorg, onderwijs en politie blijven betalen. Dit is niet vanzelfsprekend en daar mogen we best wat trotser op zijn.

Tweede Kamerleden Claire Martens en Arend Kisteman komen daarom met plannen bij de begroting van Economische Zaken om Nederland aantrekkelijk te houden voor ondernemers en bedrijven.

We draaien de lastenverzwaring voor ondernemers terug, waaronder de mkb-winstvrijstelling en de energiebelasting, en behouden de expatregeling. Gerichte ingrepen, zoals in de Brainport regio waar ASML is gevestigd, hebben al bewezen effectief te zijn in het behouden en ondersteunen van belangrijke Nederlandse bedrijven. Nu de VVD voor deze reparaties heeft gezorgd, is het tijd om de stap naar voren te nemen en offensiever economisch beleid te voeren. We moeten namelijk niet alleen zorgen dat bedrijven in Nederland blijven, maar ook actief nieuwe bedrijven verleiden om zich in Nederland te vestigen.

Verstikkende regels voor ondernemers staan al lange tijd op de politieke agenda, maar het blijft een moeilijk oplosbaar probleem. We hebben een onafhankelijke gezant voor het bedrijfsleven binnen de overheid nodig. Iemand met ervaring in het bedrijfsleven en de specifieke taak om regeldruk en onuitvoerbaar beleid aan te pakken. Deze gezant moet problematische regelgeving signaleren en de voortgang van afgeschaft beleid volgen, zodat we echte resultaten kunnen behalen.

De VVD blijft eraan werken om onze welvaart in de toekomst op peil te houden. We blijven ons inzetten voor een sterke economie, waar ondernemers en een goed vestigingsklimaat onmisbaar voor zijn.

Confidental Infomation