Inloggen Lid worden

Werken moet altijd meer lonen dan uitkering

22 oktober 2024

Dit kabinet moet als uitgangspunt hanteren dat werkenden altijd meer vooruitgaan dan niet-werkenden. Werken móet altijd meer lonen dan een uitkering.

Armoede onder werkenden is toegenomen. Dat is onaanvaardbaar. Hardwerkende Nederlanders verdienen maximaal terug te zien waarvoor ze zo hard werken. Den Haag heeft bij het inkomensbeleid de afgelopen jaren ten onrechte vooral gefocust op mensen met een uitkering, waardoor werkenden telkens aan het kortste eind trokken. Dat moet anders.

Bij begrotingen, koopkrachtplaatjes en steunpakketten moeten werkenden standaard meer vooruitgaan dan niet-werkenden. Dit gaat niet over mensen die niet kunnen werken of hun hele leven al hard hebben gewerkt. We moeten alles op alles zetten om werken aantrekkelijker, makkelijker en lonender te maken. Met de huidige personeelstekorten is dit belangrijker dan ooit.

Om werkenden te steunen heeft de VVD zich hardgemaakt voor bijna gratis kinderopvang, een lagere energierekening en lagere kosten aan de pomp. En bij de begroting van dit jaar hebben we ervoor gezorgd dat werkenden erop vooruitgaan. Maar dat is nog niet genoeg, er moet meer gebeuren.

Daarom blijft de VVD werken aan maatregelen om ervoor te zorgen dat werkenden erop vooruitgaan.

Lees hier het hele opiniestuk van Dilan Yeşilgöz in het AD.

Confidental Infomation