Inloggen Lid worden

Dilan Yeşilgöz: onderhandelen voor alle hardwerkende Nederlanders

26 augustus 2024

Het kabinet werkt momenteel aan hun plannen voor komend jaar en de periode daarna. De VVD houdt scherp in de gaten of het belang van hardwerkende Nederlanders daarin centraal staat.

De mensen die iedere dag hun nek uitsteken voor Nederland. Die geen gedoe veroorzaken maar gewoon hard aan het werk zijn bij hun baas of in hun bedrijf. En die nu, net te vaak, iedere maand de eindjes aan elkaar moeten knopen.

Zij verdienen steun. Maar krijgen in de politiek vaak de minste aandacht. Want die kunnen volgens veel partijen wel voor zichzelf zorgen. Of maken niet genoeg lawaai om op te vallen. Maar zij hebben op belangrijke momenten juist ook onze steun nodig. We moeten er voor ze zijn en we moeten leveren. Aan de slag met waar zij tegenaan lopen.

De VVD houdt scherp in de gaten of het belang van hardwerkende Nederlanders centraal staat.

Mensen op kantoor, in de productie of op de bouwplaats. Of al die ondernemers die iedere dag risico nemen en banen leveren. Allemaal mensen die hard werken voor hun geld en zo meebouwen aan een welvarend en veilig Nederland. De VVD heeft aandacht voor hun problemen. Dure boodschappen, de kosten van een tank benzine of de kinderopvang. Het vinden van een betaalbare koopwoning. Of steeds meer ingewikkelde regels waar ondernemers tegenaan lopen en die hen in de weg zitten om te doen wat ze het liefst doen: ondernemen.

Ik vind het te makkelijk om tegen deze groep te zeggen dat ze het zelf maar op moeten lossen. Ik wil dat deze mensen voelen dat ze erop vooruitgaan, de politiek er voor hen is en we verantwoordelijk met hun belastinggeld omgaan, zodat de welvaart van nu er over tien en twintig jaar ook nog is. Sterker nog, dat onze kinderen het beter hebben dan wij.

Dat was ook onze inzet in de onderhandelingen. We hebben gestreden voor forse lastenverlichting voor werkende middeninkomens. Voor betaalbare brandstof, door de accijns te verlagen. Voor het in de toekomst nagenoeg gratis maken van de kinderopvang. En minder regels voor ondernemers.

En we hebben ervoor gezorgd dat de overheid verstandig met geld omgaat en wat minder rood gaat staan. Het is belastinggeld, waar hard voor is gewerkt. En waar we belangrijke zaken van betalen voor alle Nederlanders. Een veilige stad, goede zorg, een fijn en betaalbaar huis.

Mensen thuis gaan verstandig met hun geld om, dus dat mogen ze van de overheid ook verwachten.

Als je thuis een keer een meevallertje hebt, is het wel verleidelijk, maar niet altijd verstandig meteen alles uit te geven. Het kabinet kan dus ook niet zomaar extra geld uitgeven, omdat we één jaar iets minder rood staan dan verwacht. Daar moeten we altijd kritisch naar kijken. Mensen thuis gaan verstandig met hun geld om, dus dat mogen ze van de overheid ook verwachten.

Wij zullen alle plannen van het kabinet voor dit jaar én de periode daarna, dus zowel de begroting voor komend jaar als het hele regeerprogramma, beoordelen op wat ze betekenen voor gewone, hardwerkende Nederlanders. Of we hun dagelijks leven stap voor stap makkelijker maken.

Confidental Infomation