Inloggen Lid worden
Ruimte geven. Grenzen stellen.
Lid worden Inloggen

Liveblog: Vertrek Mark Rutte

27 juni 2024
Mark in gesprek.

Mark Rutte is officieel benoemd als de volgende secretaris-generaal van de NAVO. In dit liveblog vind je het laatste nieuws over het vertrek van Mark Rutte.

1 juli 2024

Op 2 juli nemen we officieel afscheid van Mark Rutte als minister-president van Nederland. Daarom blikt de VVD terug op 14 jaar Mark Rutte.

30 juni 2024

Mark Rutte sprak zondagmiddag het land toe vanuit het torentje. In zijn afscheidsboodschap aan Nederland blikte hij terug op zijn 14 jaar als minister-president. Lees hier meer over de terugblik op 14 jaar Mark Rutte of bekijk de toespraak hieronder.

28 juni 2024

De Europese Raad spreekt ook haar dank uit aan Mark voor zijn internationale bijdragen. De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, deelde een compilatie op X (voorheen Twitter) waarin ze terugblikken op 111 vergaderingen van Mark in Brussel.

26 juni 2024

Mark Rutte is officieel benoemd als de volgende secretaris-generaal van de NAVO en zal vanaf 1 oktober de Noor Jens Stoltenberg opvolgen. Op 2 juli treedt een nieuw kabinet aan en op diezelfde dag neemt Mark Rutte afscheid als de langstzittende minister-president in de Nederlandse geschiedenis.

Lees hier meer.

Na de officiële aankondiging van Mark Rutte’s benoeming als secretaris-generaal van de NAVO, stromen de felicitaties vanuit de hele wereld binnen.

Het koninklijk huis neemt ook afscheid van Mark Rutte. Onlangs had hij zijn laatste gesprek met koning Willem-Alexander als minister-president.

25 juni 2024

Het debat over de aankomende Europese top is het laatste debat dat Mark Rutte voert in de Tweede Kamer. Hij sprak de Kamer een laatste keer toe:

De voltallige VVD-fractie sloot aan bij het laatste debat.

Confidental Infomation