Inloggen Lid worden

Minister Ruben Brekelmans investeert in slagkracht defensie

5 september 2024

Door de inval van Poetin in Oekraïne wordt ook onze veiligheid bedreigd. Daarom moeten we snel investeren in de gevechtskracht van defensie. Zodat we vijandige landen kunnen afschrikken en Nederland veilig kunnen houden.

Om dit te bereiken is er meer en beter militair materieel nodig. Daarom geven we structureel meer geld uit aan de krijgsmacht en trekken we 2,4 miljard euro extra uit. Vandaag heeft minister van Defensie Ruben Brekelmans bekend gemaakt hoe dit besteed zal worden. We kopen nieuwe tanks, extra marineschepen, meer straaljagers en helikopters, en pantservoertuigen worden uitgerust met kanonnen. Een goed bewapende krijgsmacht met modern defensiematerieel is noodzakelijk om vijandige landen af te schrikken. Zo houden we Poetin buiten de deur en houden we Nederland veilig.

Maar er is meer nodig. We zijn alleen sterk met een goed getrainde krijgsmacht. Daarom besteden we meer aan defensiepersoneel. Dat verdienen de mensen die bereid zijn hun leven te riskeren voor onze veiligheid. Daarnaast investeren we in de productie van materieel en munitie, zodat onze krijgsmacht goed uitgerust is en blijft.

Dit is noodzakelijk om Nederland veilig te houden. Door een sterke krijgsmacht kunnen we agressieve landen afschrikken en voorkomen dat we betrokken raken bij een conflict.

Confidental Infomation