profile-avatar
Ard van der Steur
Minister van Veiligheid & Justitie

“Ik sta voor een klassiek-liberale manier van leven.”

Ik ben al van jongs af aan in politiek geïnteresseerd. De politiek roerige jaren 80 (met krakersrellen, de ‘ban de bom’ demonstraties en de inhuldiging van Koningin Beatrix) wekten mijn interesse in de politiek.

Veiligheid en Justitie
In 1989 werd ik lid van de VVD. Sinds 2010 ben ik lid van de Tweede Kamer en lid van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie, in 2012 werd ik gekozen tot ondervoorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken. In de Tweede Kamer heb ik mij ingezet voor onder meer een veiliger Nederland, de opsporing en vervolging van criminelen en een samenleving waarin voor slachtoffers wordt opgekomen; een land waarin iedereen zich veilig voelt.

Randvoorwaarden
Ik sta voor een klassiek-liberale manier van leven en ben wars van elke betuttelende ideologie. De staat moet voor de randvoorwaarden zorgen, zodat mensen zich kunnen ontplooien met zo min mogelijk sturing. Mijn grote voorbeeld is Winston Churchill. Een welsprekende man en recht in de leer. Hij heeft nooit zijn principes verloochend om aan de macht te kunnen komen.

Volg Ard
Download CV

Bekijk meer

Zonder veiligheid kun je niet echt vrij zijn.
LEES MEER
ons standpunt over Veiligheidsdiensten
De Nederlandse veiligheid staat voorop.
ons standpunt over Recht
Iedere Nederlander heeft recht op recht.
ons standpunt over Rechterlijke macht
Rechters moeten onafhankelijk zijn.
ons standpunt over Openbaar Ministerie
Openbaar Ministerie
Help ons te knokken voor een veilig Nederland.
Praat mee over Nederland. Kom langs in de Tweede Kamer.
meld je aan